В Рабово зажънват лимеца, след това Фестивал на хляба
08:51, 25 юли 15
25
490
Шрифт:
По традиция на празника идват хора от цяла България. В Рабово гледат как се зажънва лимецът със сърп, след това как се смилат зърната с автентичен хромел, жените пък замесват и изпичат хляб в пещ.
Смята се, че лимецът се е отглеждал тук още от времето на траките. Други смятат, че това е храната на боговете.
Последни новини

Умен старт на новия семестър – водещи смартфони с 0% лихва на лизинг от А1
19:02, 11 сеп 25 / А1
Най-новите продукти на Apple – скоро в А1
18:28, 10 сеп 25 / А1
А1 първа в България предлага на своите клиенти възможност за следене на средна скорост в реално време
16:56, 10 сеп 25 / А1
Добави коментар