Гимназията по туризъм в Добрич ще ползва базата на Института за кулинарни изкуства
08:46, 04 ное 15
25
457
Шрифт:
Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на гимназията – инж. Нели Апостолова, посетиха новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на висшето училище във Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.
Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността, предложиха на преподавателите от гимназията меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене. Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят. Това СА единствените в Източна Европа швейцарски индукционни системи за топлинна обработка, с каквито разполагат само най-реномираните ресторанти в света.
Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.
Последни новини

А1 отбелязва своята 30-годишнина със специални филмови предложения
16:54, 17 сеп 25 / А1
А1 с нова възможност за дарение през Моят А1
15:57, 16 сеп 25 / А1
А1 и НАПГ зарадваха близо 300 деца от приемни семейства с нови раници и учебни помагала за старта на учебната година
17:50, 15 сеп 25 / А1
Добави коментар