Пловдивските ресторанти не изхвърляли храна, хората не вярват
20:00, 11 апр 16
25
464
Шрифт:
Друга от големите вериги заведения дори е намерила и по-ефективен метод-събира и дава остатъците на животни.
Гизда Иванова работи в кухнята на известен пловдивски ресторант. Преди година е била в Гърция. "Работих известно време там. В началото на кризата, която настъпи в страната, виждах как около контейнерите за боклук е пълно с торбички, а това което се изхвърля е в неограничени количества. Тук в Пловдив тези гледки ги няма”, казва готвачката с дългогодишен опит.
В същото време, когато някои разполагат с много, други едва намират с какво да се прехранват. „На ден от събиране на хартия от кофите изкарвам близо по 3 лева. С тях си купувам храна. Най-често хляб от 50 стотинки, който искат да хвърлят , защото е застоял и от най-евтините пилешки кренвирши”, разказва просякът Ангел Зайков
Според много пловдивчани част от оставащата храната се преработва и се вкарва обратно в потребление. "Сигурен съм, но не мога да го докажа. Какво иначе ще я правят, защото малко хора си обират чиниите по заведения. Забелязал съм, че хората масово оставят част от порциите си", заявява Петър Стойчев, който често вечеря извън дома си. "Никога не си изяждам напълно порцията", казва София Кушева.
Последни новини

А1 с нова възможност за дарение през Моят А1
15:57, 16 сеп 25 / А1
А1 и НАПГ зарадваха близо 300 деца от приемни семейства с нови раници и учебни помагала за старта на учебната година
17:50, 15 сеп 25 / А1
По случай своя 30-годишен юбилей А1 раздава 333 предметни награди в „Колелото на съдбата“, сред които 3 автомобила
17:44, 15 сеп 25 / А1
Добави коментар