Проверка за качеството на сладоледа в цялата страна започна агенцията по храните
22:00, 09 юли 16
25
474
Шрифт:
Инспекторите следят произхода на сладоледа и температурата на съхранение. Също така ще проверяват срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, както и хигиената в обектите.
Оказва се, че най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа, която трябва да е -18 градуса и липсата на етикети. При съмнение за нередност потребителите могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.
Последни новини

А1 с нова възможност за дарение през Моят А1
15:57, 16 сеп 25 / А1
А1 и НАПГ зарадваха близо 300 деца от приемни семейства с нови раници и учебни помагала за старта на учебната година
17:50, 15 сеп 25 / А1
По случай своя 30-годишен юбилей А1 раздава 333 предметни награди в „Колелото на съдбата“, сред които 3 автомобила
17:44, 15 сеп 25 / А1
Добави коментар